Νοτιοσλαβία: Ο Δήμαρχος Σκοπίων θα αρχίσει έλεγχο των οικονομικών της ‘μνημειομανίας’ του Γκρούεφσκι





Μάιος 18, 2013.

Ο Δήμαρχος του Κέντρου της πόλης των Σκοπίων,  Αντρέι  Ζερνόφσκι- Андреј Жерновски- θα αρχίσει από σήμερα τον έλεγχο για τα οικονομικά του έργου της ‘μνημειομανίας’ της κυβέρνησης που φέρει τον τίτλο «Σκόπια 2014», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Δήμου.


Ο έλεγχος θα εστιασθεί στο ακριβές ποσό που δαπανήθηκε  και το οποίο προέρχεται από τις τσέπες των πολιτών, ένα θέμα  που αποτελούσε μια από τις βασικές προϋποθέσεις στην προεκλογική εκστρατεία  του Ζερνόφσκι, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Στόχος του ελέγχου από το νέο Δήμαρχο είναι να καταδείξει πόσο το έργο -με τα δεκάδες βουλγαρικά και ελληνικά αγάλματα-  με όλες τις παρατυπίες, έχει επιβαρύνει το λαό της Νοτιοσλαβίας.

Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κρατιδίου, Ελιζαμπέτα Κανσέφσκα- Μιλέφσκα, είπε ότι δεν φοβάται τον έλεγχο, επίσης το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE δήλωσε να ξεκινήσει τον έλεγχο, αφού το έργο είναι νόμιμο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr