Το Ισραήλ ενδέχεται να βομβαρδίσει τη Συρία



Μάιος 4, 2013.

Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ ενδέχεται να προβεί σε άμεσο χτύπημα στο έδαφος της Συρίας.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται η τηλεόραση CNN, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έλαβαν πληροφορίες για έναν σημαντικό αριθμό ισραηλινών αεροπλάνων πάνω από το γειτονικό προς τη Συρία, Λίβανο.


Η πηγή θεωρεί ότι είναι πιθανόν η επίθεση  της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας να γίνει σε αποθήκες χημικών όπλων.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει τα συριακά χημικά όπλα να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών και ριζοσπαστών μουσουλμάνων.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε εκατοντάδες εφέδρους να συμμετάσχουν σε έκτακτες ασκήσεις στα σύνορα με τη Συρία και το Λίβανο.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που θα συνεχισθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο ισραηλινός στρατός θα επεξεργασθεί σενάρια ‘αιφνίδιας κλιμάκωσης’ με χώρα του βορρά.

Η Συρία αγνοεί αυτό το ενδεχόμενο

Ο απεσταλμένος της  Συρίας στον ΟΗΕ, δήλωσε την Παρασκευή, ότι δεν γνωρίζει για τυχόν επίθεση του Ισραήλ εναντίον της χώρας του, μετά το δημοσίευμα της τηλεόρασης CNN, που ανέφερε ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα διεξάγει αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για καμιά επίθεση αυτήν τη στιγμή», είπε πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, Bashar Ja'afari, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Jerusalem Post.



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr