Ετοιμάζεται αλβανική διαμαρτυρία στο Πρέσεβο



Μάιος 9, 2013.

Συγκέντρωση πανεθνικής αλβανικής διαμαρτυρίας προγραμματίζεται για το Σάββατο στην κεντρική πλατεία του Πρέσεβο, της νότιας Σερβίας.


Η απόφαση για τη διαμαρτυρία έχει εγκριθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα της Κοιλάδας του Πρέσεβο, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα του Πρέσεβο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μουσταφά Ράγκμι, τόνισε ότι η διαδήλωση πραγματοποιείται την παραμονή των εορτασμών της επετείου του Απελευθερωτικού Στρατού της περιοχής (UÇPMB) και της μνήμης των μαρτύρων και κατά της απόφασης του δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου και τις καταδίκες των Αλβανών και της απαίτησης για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των Αλβανών στην Κοιλάδα του Πρέσεβο σε συνδυασμό των αποφάσεων για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος LPD, Γιονούζ Μούσλιου-Jonuz Musliu, είπε ότι η διαμαρτυρία θα ξυπνήσει τη διεθνή κοινότητα για το ζήτημα των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο που απαιτεί επείγουσα λύση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr