Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι: Θετικές οι πρωτοβουλίες των Αλβανών των Σκοπίων



Μάιος 9, 2013.

Ο ηγέτης του VMRO-NP και πρώην πρωθυπουργός της Νοτιοσλαβίας, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, εκτιμά ότι οι Αλβανοί του κόμματος DUI, έχουν δημιουργήσει μια θετική διαδικασία για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της χώρας και εξέφρασε τη λύπη του, γιατί σε αυτήν τη δραστηριότητα δεν συμμετέχει και το σλαβικό συγκυβερνών κόμμα  VMRO-DPMNE.

Σε ανακοίνωση του κόμματος,  ο Γκεοργκιέφσκι αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες το αλβανικό κόμμα DUI,  ανέλαβε πρωτοβουλίες με στρατηγικές διαδικασίες που έχουν σκοπό να συμβάλουν στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της Νοτιοσλαβίας, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του ονόματος.

«Οι δραστηριότητες αυτές παρέχουν ένα νέο προφίλ στη χώρα, που δεν είχε ποτέ πριν, και είναι κατανοητό ότι τα προβλήματα δεν είναι μόνο σλαβικά αλλά και αλβανικά.

Σε αυτήν τη νέα πολιτική, για πρώτη φορά στα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας  και κυριαρχίας του κράτους μας, βλέπουμε μια συμβολική μεταφορά της πρωτοβουλίας  του κύριου κυβερνητικού συνασπισμού  προς το αλβανικό πολιτικό μπλοκ.

 Σε αυτό δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε  τον υψηλό βαθμό της αλβανικής συμμετοχής  στον κρατικό μετασχηματισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του λαϊκού κόμματος του VMRO, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr