Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας



Μάιος 4, 2013.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, δύο ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας.


Ωστόσο, ορισμένες πηγές, ομιλούν για ισραηλινά αεροσκάφη τα οποία έπληξαν ένα κομβόι που μετέφερε προηγμένα όπλα στη Χεζμπολάχ. Πύραυλοι –long range- επιφανείας- επιφανείας εκτοξεύθηκαν και χτύπησαν μια αυτοκινητοπομπή, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν μετέφερε χημικά όπλα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, αλλά ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον είχε δηλώσει  ότι το Ισραήλ θα χτυπούσε σε κάθε μετακίνηση στρατηγικών ή χημικών όπλων από τη Συρία προς ‘τρομοκρατικές ομάδες’.

Ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα κομβόι των αντιπολιτευτικών ομάδων του Kasım Sadeddin.

Επιπρόσθετα, η αντιπολίτευση  της Συρίας ανέφερε ότι ισραηλινά αεροσκάφη στην αρχή αυτής της εβδομάδας, έπληξαν ένα χημικό εργοστάσιο κοντά στη Δαμασκό, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr