Ερντογάν: «Δεν θα εμπλακούμε στη συριακή σύγκρουση»


www.echedoros-a.gr

Μάιος 12, 2013.

Συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι που  φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραπλανηθεί από το «βρώμικο σενάριο» να εμπλακεί στη σύγκρουση στη Συρία, όπως δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel’.



Η δήλωση Ερντογάν ακολούθησε τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί στα σύνορα με τη Συρία, από την οποία σκοτώθηκαν 46 άτομα. Οι τουρκικές αρχές- πρωτοστατούντος του ΥΠΕΞ,  Αχμέτ Νταβούτογλου- κατηγόρησαν μαχητές που έχουν σύνδεση με τη διοίκηση του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Άσαντ.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας εν όψει των προκλήσεων και των προσπαθειών να εμπλακούμε στο αιματηρό τέλμα της Συρίας», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβεί στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για την επίθεση  θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη αργά ή γρήγορα.

Σημειώνεται ότι έχουν συλληφθεί εννέα Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι- όπως πιστεύεται- σχετίζονται με τη Συριακή Υπηρεσία Πληροφοριών και έχουν σχέση με τις επιθέσεις.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr