Τουρκία- Αζερμπαϊτζάν: Υπέγραψαν συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας



Μάιος 12, 2013.

Πρωτόκολλο επέκτασης της υφιστάμενης συνεργασίας υπέγραψαν εκπρόσωποι των δύο χωρών με αφορμή την  έκθεση IDEF-2013 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.


Προϊόντα της Άμυνας του Υπουργείου Βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν παρουσιάσθηκαν στην έκθεση IDEF-2013 και δημιουργήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον.
Σημειώνεται ότι η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Το Υπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας συμμετέχει σε αυτήν την έκθεση για τρίτη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν, Yávar Jamalov επισκέφθηκε την Τουρκία.
Στην έκθεση οπλικών συστημάτων της Κωνσταντινούπολης, (7 έως 10 Μαΐου) παρουσιάσθηκαν  τα όπλα από τα Αζερμπαϊτζάν,  Gyurza" (7,62 Χ54 mm), το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή  "Yalguzag" (7,62 x51 mm), το περιπολικό αυτοκίνητο «Gyurza», μη επανδρωμένα και άλλα  στρατιωτικά προϊόντα.

Η έκθεση του Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε μεγάλη ενδιαφέρον στην τουρκική πλευρά, που ζήτησε την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, προκειμένου να ενισχυθούν τα στρατεύματα των δύο κρατών, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr