Κοσοβάροι: Είμαστε υπερήφανοι για την υπεράσπιση των Εβραίων



Μάιος 12, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας από τα Βαλκάνια, οι οποίοι παρέμειναν στο Κοσσυφοπέδιο, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πρίζρεν.


Ο Χοτζάι δήλωσε ότι η εβραϊκή κοινότητα αποτελεί  ένα σημαντικό μέρος του παρελθόντος στο Κοσσυφοπέδιο και συμπληρώνει  το ζωτικό μέρος της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το ρόλο του λαού του Κοσσυφοπεδίου στην προστασία της εβραϊκής κοινότητας στις βαριές περιόδους της ιστορίας και είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι οι Εβραίοι σήμερα είναι μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, που στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: στη Δημοκρατία, την Πολυεθνικότητα και το Κοσμικό Κράτος», τόνισε ο Χοτζάι.

Κατά την υποδοχή των αντιπροσωπειών των Εβραίων από διάφορες χώρες των Βαλκανίων και του Ισραήλ, ο Χοτζάι δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει την ισχυρή εβραϊκή ταυτότητα στο Κοσσυφοπέδιο και την πρόοδο  τους μέσω της νομικής προστασίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Κοσοβάρος υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης των Εβραϊκών Κοινοτήτων Κοσσυφοπεδίου, Votim Demiri, για τη σκληρή εργασία που επιτελούν οι Εβραίοι στο Κοσσυφοπέδιο, επισημαίνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr