Μποϊκοτάζ Σερβίας σε συμμετοχή Κοσσυφοπεδίου στη Διάσκεψη των Α5 στην Οχρίδα


Ιούνιος 15, 2013.

Στη διάσκεψη της Α5 δεν συμμετείχε η Σερβία εξαιτίας του Κοσσυφοπεδίου, ενώ είχε  προσκληθεί ως μέλος της ομάδας αυτής, της Χάρτας της Αδριατικής.

Την τελευταία στιγμή ο υπουργός Άμυνας του Νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM,  είπε ότι  ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς,  ακύρωσε τη συμμετοχή της χώρας του  στη Διάσκεψη,  ενώ  ανεπίσημα πληροφορήθηκε ότι  η απόφαση  ήρθε ως αποτέλεσμα της πρόσκλησης του  υπουργού Άμυνας, του Κοσσυφοπεδίου, Αγκίμ Τσέκου,  και δεν θα παρευρίσκονταν στο περιφερειακό συνέδριο της Χάρτας της Αδριατικής, ή όπως συνηθίζεται   να λέγεται η ‘ομάδα Α5’.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι, υπουργός άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους, δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για «δικούς της λόγους».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλες οι χώρες της Αδριατικής Χάρτας Α-5, μαζί με  εκπροσώπους από τις ΗΠΑ και του  ΝΑΤΟ, κλήθηκαν σε συνέδριο Υπουργών Άμυνας στην Οχρίδα, ενώ ορισμένες χώρες προσκλήθηκαν σ επίπεδο αναπληρωτών και μερικές σε επίπεδο πρέσβεων, ενώ ο Σέρβος υπουργός , Αλεξάντερ Βούτσιτς απείχε σκοπίμως από  τη διάσκεψη.

Στη διάσκεψη ,τελικά, συμμετείχαν : το νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM,  η Αλβανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία, το Κοσσυφοπέδιο, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr