Τουρκία: Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το πάρκο Gezi


Ιούνιος 15, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

 Οι διαδηλωτές από την ομάδα «Αλληλεγγύη στην Taksim», αρνήθηκαν το Σάββατο να εγκαταλείψουν το πάρκο Gezi, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού να αναστείλει την ανάπλαση της περιοχής.


«Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας για κάθε πρόσωπο στο οποίο πραγματοποιείται αδικία στη χώρα μας», ανέφερε με δήλωσή της η ομάδα των διαδηλωτών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβούλευση των διαδηλωτών για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν, η οποία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε πάλι τους διαδηλωτές να σταματήσουν τη διαμαρτυρία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι από το βράδυ της Παρασκευής θα φύγουν οι διαδηλωτές από το πάρκο Gezi , της Κωνσταντινούπολης.

«Είσαστε εδώ αρκετό καιρό και όσο ήταν δυνατόν στείλατε το μήνυμά σας. Το μήνυμά σας για το πάρκο Gezi έχει ακουσθεί, τώρα βρίσκεται προς διερεύνηση», δήλωσε ο Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση.

Νωρίτερα, είχε υποσχεθεί στους διαδηλωτές ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την ανάπλαση του πάρκου Gezi, αλλά θα εξευρεθεί λύση ή με απόφαση δικαστηρίου ή με ένα δημοψήφισμα. Ωστόσο, επέμεινε ότι οι διαδηλωτές πρέπει να φύγουν από το πάρκο Gezi, όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr