Τουρκία: Συνδικαλιστικές Ενώσεις απειλούν με γενική απεργία


Ιούνιος 14, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

Η Συνομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων ανακοίνωσε ότι αν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση της αστυνομίας στο πάρκο Gesi, οι 240 χιλιάδες εργαζόμενοι θα αφήσουν την εργασία τους και θα κατακλύσουν τους δρόμους σε όλη την Τουρκία.


Τα παραπάνω σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet  προσθέτοντας ότι  στο πάρκο Gezi της Κωνσταντινούπολης θα συγκεντρωθούν 40.000 μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων.

«Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε απειλές για επέμβαση της αστυνομίας στο πάρκο Gezi, η Συνομοσπονδία, σε υψηλό επίπεδο,  διαφωνεί με αυτήν την πρακτική. Από την αρχή η Συνομοσπονδία έχει ταχθεί με την πλευρά του λαού και σίγουρα δεν θα διστάσει να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη».

Η τουρκική Συνομοσπονδία καθώς οι περιστάσεις το απαιτούν, καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να λάβουν ενεργά μέρος στις διαδηλώσεις στις 21:00 η ώρα σε όλες τις επαρχίες και χώρας και πρωτίστως στο πάρκο Gezi της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, εάν η αστυνομία παρέμβει απόψε στο πάρκο Gezi, από αύριο το πρωί  όταν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάνε στις θέσεις εργασίας τους θα κληθούν να αφήσουν την εργασία τους και να  βγούνε σε συλλαλητήρια στα κέντρα των πόλεων όλης της χώρας.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει μόνον για εάν γίνει παρέμβαση της αστυνομία το βράδυ στο πάρκο Gezi, ανέφερε σε ειδική συγκέντρωση ο εκπρόσωπος ενός από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr