Η «Αλ Κάιντα» καλεί τους αντάρτες στη Συρία για μια αντι-αμερικανική κυβέρνηση


Ιούνιος 6, 2013.
Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε με ένα νέο ηχητικό μήνυμα τους τζιχαντιστές που αγωνίζονται στη Συρία, να ενωθούν και πολεμήσουν για τη δημιουργία μιας αντι-αμερικανικής κυβέρνησης στη Δαμασκό.


«Μη ακούτε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συνεργάτες τους, και μην κατεβάσετε τα όπλα και μην αφήσετε τα χαρακώματα μέχρι να ιδρυθεί στη Λεβάντ (μέση ανατολή) ένα ισλαμικό κράτος που θα αναβιώσει το Χαλιφάτο», είπε ο Ζαουάχρι.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, θέλουν να θυσιάσουν το αίμα σας, θέλουν να ρίξουν το εγκληματικό καθεστώς και σχηματίσουν μια κυβέρνηση δική τους που να φροντίζει την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο μήνυμά του σε ισλαμική ιστοσελίδα.

«Η τζιχάντ στη Λεβάντ θα δημιουργήσει ένα αγωνιστικό  Ισλαμικό Χαλιφάτο που θα συνεχίσει να κρατά το λάβαρο της Τζιχάντ, ενισχύοντας  το Ισλάμ», συνέχισε.

Το «Τζιχάντ» είναι αξιέπαινο και δίνει ελπίδα για την αποκατάσταση της Παλαιστίνης, που εδώ και 65 χρόνια την έχουν κλέψει» τόνισε ο Ζαουάχρι για την επέτειο  του πολέμου των 6 ημερών, στον οποίο το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr