Μετακίνηση Αμερικανών πεζοναυτών στα σύνορα με Συρία


Ιούνιος 16, 2013.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Times» στη βόρεια Ιορδανία, στα σύνορα με τη Συρία, σταθμεύουν τριακόσιοι Αμερικανοί πεζοναύτες που έχουν συστήματα 


αντιαεροπορικής άμυνας «Patriot», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Η στρατιωτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ότι οι  αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το στρατό της Ιορδανίας.

Οι ασκήσει θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν εκεί για αρκετούς μήνες.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πεζοναύτες θα προετοιμάσουν το έδαφος για την προμήθεια όπλων στους αντάρτες της Συρίας.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον ότι αποφάσισε να στείλει στην ένοπλη αντιπολίτευση μικρά όπλα και αντιαρματικά πυρομαχικά.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα και είπε ότι αυτό εντάσσεται στην «κόκκινη γραμμή» που καθόρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να παρέμβουν στη σύγκρουση.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας δήλωσε ότι με την παροχή οπλισμού από τις ΗΠΑ, μέσα σε έξι μήνες θα καταλύσουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr