Συλλαλητήριο Τούρκων των Βαλκανίων υπέρ Ερντογάν


Ιούνιος 12, 2013.

Σκόπια.

Τούρκοι που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, καθώς και 80 χιλιάδες  της Νοτιοσλαβίας, αναμένονται να ενταχθούν στο συλλαλητήριο που θα γίνει, σε πόλη του νοτιοσλαβικού κράτους,  για την υποστήριξη του Ερντογάν.


Πολλές τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που εδρεύουν στα Σκόπια, μαζί με τα πολιτικά κόμματά τους θα πάνε να στηρίξουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε απάντηση των διαδηλώσεων στην πλατεία Taksim για το πάρκο Gezi.

Ο γ.γ. του τουρκικού δημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, Ενβέρ Χουσεΐν είπε προς το πρακτορείο Anadolu ότι υπάρχει ανησυχία στην τουρκική κοινότητα από τις πρόσφατες δράσεις και διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε πολλές τούρκικες επαρχίες με τη δικαιολογία του πάρκου Gezi και κατά των σχεδίων ανάπλασης της Κωνσταντινούπολης.

Ο Χουσεΐν είπε ότι το συλλαλητήριο θα γίνει στην πόλη Γκόστιβαρ στις 14 Ιουνίου για την στήριξη του Ερντογάν και σε αυτό αναμένονται πολλές χιλιάδες Τούρκοι,  από τα γειτονικά κράτη.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr