Βουλγαρία: Κατηγορείται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών για το «Bulgarian Watergate»


Ιούνιος 12, 2013.

Σόφια.

Η Εισαγγελία της βουλγαρικής πρωτεύουσας  έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών που ταλανίζει την πολιτική σκηνή της χώρας αρκετούς μήνες.


Πληροφορίες που έφθασαν στους εισαγγελείς αναφέρουν ότι περισσότεροι από 100 πολιτικοί και επιχειρηματίες της Βουλγαρίας είχαν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Εσωτερικών και υποκλέπτονταν οι επικοινωνίες τους.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ο Τσβέταν Τσβετάνοφ (φωτό), πρώην υπουργός μέλος του κόμματος Gerb, που τώρα είναι στην αντιπολίτευση. Οι κατηγορίες εστιάζονται στο γεγονός ότι δεν απέτρεψε  τις παράνομες υποκλοπές, ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι γίνονταν εν γνώσει του από τις μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας.

 Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, αν κριθεί ένοχος από το δικαστήριο.
Το σκάνδαλο των  υποκλοπών έλαβε την ονομασία «Bulgarian Watergate» και επισκίασε τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, όπου το κεντροδεξιό κόμμα Gerb, του Μπόικο Μπορίσοφ, δεν κατάφερε να αποκτήσει δύναμη εξουσίας και βοηθήθηκε από την υπόθεση αυτή το σοσιαλιστικό κόμμα που ήρθε στην εξουσία.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr