Τουρκία: Μυστική συνάντηση Μossad- MİT


Ιούνιος 12, 2013.

Άγκυρα.

Ο  Ταμίρ Παρντό, αρχηγός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών- Mossad, ήρθε στην τουρκική πρωτεύουσα, αρχές της εβδομάδας και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MİT, Χακάν Φιντάν.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη σύγκρουση στη Συρία και τις εξελίξεις στις διαδηλώσεις για το Gezi parki, όπως δημοσίευσε την Τετάρτη η ‘Χουριέτ’.

Πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Tamir Pardo έφθασε στην Άγκυρα με ειδική πτήση και η συνάντηση του με τον Hakan Fidan έγινε κρυφά.

Κύριο θέμα των συζητήσεων, πέρα από τα αναφερόμενα ήταν η στάση του Ιράν στη συζήτηση που πρόκειται να γίνει στη Γενεύη τον επόμενο μήνα με θέμα τη σύγκρουση στη Συρία.

Αναφέρθηκαν, επιπλέον, και οι δράσεις της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας- Al-Mukhabarat, για την οποία ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι θα προσφέρει πρόσθετα στοιχεία για την κατεύθυνση που δραστηριοποιείται, αφού πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι διάκειται κατά της Τουρκίας.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr