Αλβανοί Σκοπίων: Ψευδείς οι κατηγορίες για στρατόπεδα της Αλ Κάιντα


Ιούνιος 12, 2013.

Τα αλβανικά ηλεκτρονικά έντυπα αντέδρασαν αμέσως στις δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων για ύπαρξη στρατοπέδων της Αλ Κάιντα στο νοτιοσλαβικό κράτος, στα οποία εκπαιδεύονται Αλβανοί μουσουλμάνοι.


«Ο καθηγητής του Τμήματος Ασφαλείας στα Σκόπια, ο Ιβάν Μπαμπαμόφσκι, πρώην αξιωματούχος, έχει απαριθμήσει μια σειρά από ψευδείς κατηγορίες για τους Αλβανούς της Νοτιοσλαβίας και της περιοχής  γενικότερα και ισχυρίζεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τις συριακές μυστικές υπηρεσίες.

»Ο Μπαμπαμόφσκι σε συνέντευξή του  στην καθημερινή εφημερίδα της Ποντγκόριτσα «Νταν», δήλωσε ότι στην περιοχή των Σκοπίων υπάρχουν στρατόπεδα στα οποία συγκεντρώνονται εθελοντές και ετοιμάζονται να πολεμήσουν στη Συρία και όπου οι δομές αυτές δημιουργούνται από τις εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις».

»Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, έχουν επικεντρωθεί στο νοτιοσλαβικό κράτος και ο σκοπός τους δεν είναι να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αλλά, να προστατεύσουν  τα συμφέροντα της τόσο στην ασφάλεια όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

»Στις επιβαρύνσεις αυτές αναμένεται να αντιδράσουν  οι αλβανικές κυβερνητικές οργανώσεις, για τις ψευδείς καταγγελίες του πρώην αξιωματικού ασφαλείας, Ιβάν Μπαμπαμόφσκι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr