Αντίδραση Σκοπίων για την ανεπιθύμητη δημοσιογράφο


Ιούνιος 3, 2013.

Σκόπια-Νοτιοσλαβία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της νοτιοσλαβικής χώρας αντέδρασε στην απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν τη δημοσιογράφο  Ιβάνα Κόστοφσκα, της εφημερίδας Ντνέβνικ να εισέλθει στην Ελλάδα, γράφει  το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα του Λοκάλνο.


«Είμαστε έκπληκτοι  από την απόφαση των ελληνικών συνοριακών αρχών στις 2 Ιουνίου 2013, όταν δεν επετράπη στην Ιβάνα Κόστοφσκα,  συντάκτρια της εξωτερικής πολιτικής  της εφημερίδας ‘Dnevnik’ να εισέλθει στην Ελλάδα.

»Χωρίς να επιδιώκουμε να υπεισέλθουμε στα δικαιώματα των αρχών της κάθε κυρίαρχης χώρας, το Υπουργείο Εξωτερικών, επιθυμεί να αναφέρει ότι η καταχώριση  της Κόστοφσκα (φωτό) ως απειλή για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και τις διεθνείς σχέσεις- και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται Persona Non Grata στην Ελλάδα, αποτελεί παραβίαση της μιας από τις θεμελιώδεις ελευθερίες- το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας.

»Επιπλέον, οι λόγοι μπορούν να ερμηνευθούν ως επιβολή κυρώσεων στο δημοσιογραφικό λόγο της Κόστοφσκα για την πολιτική κατάσταση και τους πολιτικούς στην Ελλάδα», αναφέρει  η ανακοίνωση του νοτιοσλαβικού υπουργείου Εξωτερικών.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr