Ερντογάν -σε συγκέντρωση οπαδών του «δεν είμαι δικτάτορας»


Ιούνιος 16, 2013.

Κωνσταντινούπολη.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων διμοιρίες των τουρκικών ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.


Ο Ερντογάν είπε μπροστά στη λαοθάλασσα των υποστηρικτών του ότι οι δύο εβδομάδες διαδηλώσεων ήταν χειραγωγημένες από «τρομοκράτες» και απέρριψε τις κατηγορίες ότι ενεργεί ως δικτάτορας, όπως συχνά λέγεται από τους διαδηλωτές.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς,  ενώ ο Ερντογάν βρισκόταν στο πάλκο και μιλούσε στην πλατεία Taksim, γύρω από την πλατεία η τουρκική αστυνομία έριχνε δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαδηλωτών.

«Λένε ότι είμαι πάρα πολύ σκληρός, ότι είμαι δικτάτορας. Ποια δικτατορία είναι αυτή που ικανοποιεί τους καταληψίες του Gezi, οι οικολόγοι δεν είναι ειλικρινείς, αυτοί ενεργούν ως δικτάτορας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός κάτω από τις επευφημίες των οπαδών του.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr