Οι ΗΠΑ θα αφήσουν στην Ιορδανία F-16 και SAM ‘Patriot’



Θα φύγουν, όμως, οι Αμερικανοί στρατιώτες

Ιούνιος 16, 2013.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel ενέκρινε το αίτημα για τοποθέτηση στο  Βασίλειο της Ιορδανίας, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πυραύλους ‘Patriot’, μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας όταν θα διεξαχθεί η άσκηση Eager Lion, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ.


«Ο υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel έχει εγκρίνει το αίτημα που εκφράστηκε από την Ιορδανία για τοποθέτηση στη χώρα F-16 και πυραύλους ‘Patriot’, μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όλα τα λοιπά μέλη του προσωπικού των ΗΠΑ που έχουν σταλεί στην Ιορδανία για την άσκηση, θα εγκαταλείψουν τη χώρα μετά το τέλος της άσκησης», είπε ο Λίτλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να υπερασπιστούν την άμυνα της Ιορδανίας.

Πρόσφατα, δημοσιεύματα των ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν  να αυξήσουν την παρουσία τους στο βασίλειο, μετά την κοινή άσκηση.

Η Ιορδανία είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και συνορεύει με τη Συρία, στην οποία η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την ένοπλη αντιπολίτευση στον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ ΄Άσαντ, σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr