“NSA”: «Μύθοι» οι δημοσιεύσεις των ΜΜΕ για συλλογή δεδομένων πολιτών


Ουάσιγκτον.

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [Director of National Intelligence- NSA] των Ηνωμένων Πολιτειών, James Clapper, καθόρισε ως ‘μύθους’  τις δημοσιεύσεις που έγιναν σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών για τους Αμερικανούς,  και οι οποίες έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα.


Στα δημοσιεύματα περιέχονταν πληροφορίες, κυρίως στα φύλλα της ‘Wall Street Journal’ και του ‘The Gurdian’, που τόνιζαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συλλέγουν δεδομένα από τηλεφωνικές κλήσεις, e-mails και δεδομένα από τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και από τις συναλλαγές που γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών.

«Το πρόγραμμα που ακολουθούμε εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Με μεγάλη βιασύνη διαδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης περί συλλογής δεδομένων, χωρίς να πληροφορηθούν πλήρως τι ακριβώς γίνεται,  συμπεριλαμβανομένων των διευκρινήσεων των εκπροσώπων των τριών κρατικών Οργάνων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κλάπερ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ίδιος αξιολόγησε το πρόγραμμα συλλογής δεδομένων ως «ζωτικής σημασίας» για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τις χώρες-εταίρους, σύμφωνα με το CBSnews.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr