Κωνσταντινούπολη: Πολεμικό σκηνικό στην πλατεία Taksim


Ιούνιος 15, 2013.

Αργά το απόγευμα οι ειδικές τουρκικές δυνάμεις επενέβησαν στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Taksim, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.


Για «πολεμικό σκηνικό» ομιλεί το τούρκικο δημοσίευμα του «Haber 7» και του «Ντουνιά Μπούλτενι», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ρίχνουν στους διαδηλωτές νερό υπό πίεση και να τους ψεκάζουν με πιπέρι.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν την πλατεία με οδοφράγματα και επιτέθηκαν στις ειδικές δυνάμεις με ξύλα και πέτρες.

«Παρά την ειδοποίηση της αστυνομίας να διαλυθούν οι ομάδες των διαδηλωτών, αυτοί συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να ψάλλουν τον τουρκικό εθνικό ύμνο και να κουνούν στα χέρια τους την τουρκική σημαία. Τότε τους επιτέθηκε η αστυνομία με κανόνια νερού», γράφει το δημοσίευμα.

Ορισμένοι ακτιβιστές τραυματίστηκαν και εισήχθησαν στο πλησιέστερο ξενοδοχείο, στο οποίο κατέφθασε σε λίγο ένα ασθενοφόρο.

«Οι σκηνές που εξελίχθηκαν στην πλατεία Taksim μεταδόθηκαν ζωντανά από μερικά και τοπικά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία», σημειώνεται στο δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr