Ύποπτοι για τη δολοφονία των Μητροπολιτών της Συρίας συνελήφθησαν στο Ικόνιο


Ιούλιος 23, 2013.

Ικόνιο – Τουρκία.

Τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία των απαχθέντων   Ορθόδοξων Μητροπολιτών της Συρίας εντοπίστηκαν από την αστυνομία στο Ικόνιο (Konya στα τουρκικά) σε οδικό αστυνομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις ύποπτοι – μεταξύ αυτών μία γυναίκα – φέρονται ότι απήγαγαν και σκότωσαν τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη της Συρίας Pavlus Yazici και τον Μητροπολίτη Ασσυρίων, Yohanna Ibrahim.

Οι τρεις ύποπτοι, είναι πολίτες της Ρωσίας, Τσετσενίας και της Συρίας , οι οποίοι επέστρεφαν στις χώρες τους μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

Ο Συρο-Ορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίκι και ο Μητροπολίτης των Ασσυρίων Γιοχάνα Ιμπραχίμ, δολοφονήθηκαν κοντά στην πόλη του Χαλεπίου στη Συρία στις 22 Απριλίου μετά την απαγωγή τους.

Ο αστυνομικός έλεγχος έγινε μετά τη διαπίστωση ότι οι ύποπτοι εισήλθαν στην Τουρκία παράνομα. Οι ύποπτοι είναι  οι Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος  Fatim M., σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr