Συρία: Η κουρδική οργάνωση προχωρά για κατάληψη των βορείων συνόρων με Ιράκ


Το κλείσιμο των συνόρων από τους Τούρκους έφερε ελλείψεις σε εφόδια και τρόφιμα

Ιούλιος 23, 2013.

Η ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού συριακού κόμματος PYD,   που είναι το YPG – σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα- οδεύει προς τα βόρεια, με κατεύθυνση τη συνοριακή δίοδο Αραμπίγια, στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.


Το YPG - ομάδα λαϊκής άμυνας- ετοιμάζεται να χτυπήσει τους αντάρτες του Τζαμπχάτ αλ Νούσρα που ελέγχουν τη συνοριακή πύλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος PYD,  αφού συγκρούστηκε με επιτυχία στο Σεϊλάν πινάρ και στο Ακτσάκαλε των συνόρων προχωρεί προς τη συνοριακή πύλη ‘Αραμπίγια’ που οδηγεί στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Μετά τη συνοριακή διάβαση Χάμπουρ, όσον αφορά τη στρατηγική σημασία για τη Συρία και το Ιράκ, η πύλη Αραμπίγια είναι η κύρια διαδρομή εμπορίου. 

Ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ Συρίας και Ιράκ διεξάγεται από την πύλη αυτήν.

 Η περιοχή κατοικείται κυρίως από πληθυσμό Τουρκομάνων και από τις δύο πλευρές των συνόρων και ελέγχεται  από τις ομάδες της ‘αλ Νούσρα’.

Στόχος των Κούρδων της Συρίας είναι να καταλάβουν  τη συνοριακή διάβαση ‘Αραμπίγια’, αφού τα συνοριακά σημεία διέλευσης προς την Τουρκία - Nusaybin, Ceylanpınar και Akcakale- έκλεισαν από τους Τούρκους και τώρα η περιοχή των Κούρδων αρχίζει να αντιμετωπίζει ανάγκες και ελλείψεις τροφίμων, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr