Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έκανε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στη Βουλγαρία


Ιούλιος 1, 2013.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στο έδαφος της Βουλγαρίας.

Στόχος ήταν  να αναπτυχθεί η αγωνιστικότητα ενάντια στην σύγχρονη αεράμυνα. Στην άσκηση συμμετείχε και βουλγαρική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα


 με την εφημερίδα Χάαρετζ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ισραηλινή πηγή που λέει ότι «αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη του άξονα Ιράν-Συρία-Χεζμπολάχ. Προετοιμαζόμαστε για αυτό που αποκαλείται στα στρατιωτικά σενάρια: πόλεμος σε πολλά μέτωπα».

Τα βουλγαρικά, επίσης, μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 100 Ισραηλινοί πιλότοι. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Γκράφ Ιγνατίεβο.

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε μία φωτογραφία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με 18 πιλότους που συμμετείχαν στην άσκηση. Στην άσκηση συμμετείχε επίσης και τεχνικό προσωπικό.

Ο διοικητής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας  Αμίρ Έσελ, συναντήθηκε με το Βούλγαρο ομόλογό του, Κονσταντίν Ποπόφ.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο μοίρες των F-16, μία μοίρα F-16 C και δεύτερη μοίρα των F-16D.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό Boeing πέταξε πολύ χαμηλά, πάνω από το νότιο τμήμα της χώρας, και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των περιοχών.

Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της άσκησης ξεπερασμένα σοβιετικά αεροσκάφη Mig -12 κα Mig-29 που αποτελούν  και μέρος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και του Ιράν. Στην άσκηση συμμετείχαν ακόμη και μαχητικά Sukhoi.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr