Κωνσταντινούπολη: Συγκέντρωση Τούρκων Ισλαμιστών υπέρ του πρώην Αιγύπτιου προέδρου


Ιούλιος 14, 2013.

Τουρκία.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πρόσκληση του τουρκικού ισλαμικού κόμματος, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ανατραπέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.


«Μόρσι είμαστε μαζί σου»- « Όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι αδέλφια», ήταν τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί  από το κόμμα «Saadet Partisi»- SP,  που μέλη του είναι οι συντηρητικοί ισλαμιστές της Τουρκίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα  βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης και χαρακτηρίστηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας «ενάντια στο πραξικόπημα  των στρατιωτικών και για την υποστήριξη του Ισλάμ».

Οι συμμετέχοντες κυμάτιζαν αιγυπτιακές και παλαιστινιακές σημαίες και εξέφραζαν τη διαφωνία τους με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι που ανέλαβε την ηγεσία της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του Μόρσι από το Στρατό στις 3 Ιουλίου.

Η συγκέντρωση των Τούρκων ισλαμιστών έγινε ενόψει των πληροφοριών ότι ο Μόρσι και άλλα μέλη της ισλαμικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα αντιμετωπίσουν το αιγυπτιακό δικαστήριο.

Η Αιγυπτιακή Δικαιοσύνη αποφάσισε να παγώσει  τα περιουσιακά στοιχεία 14 ισλαμιστών ηγετών στην Αίγυπτο και να διερευνήσει για τις αιματηρές συγκρούσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr