Συρία: Καταστράφηκε Πύργος του «Κάστρου των Ιπποτών»


Το Κάστρο των Ιπποτών- Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ιούλιος 13, 2013.

Δαμασκός.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις  των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.


Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, καταστράφηκε ένα τμήμα πύργου από το περίφημο «Κάστρο των Ιπποτών» [ Krak des Chevaliers ] που χτίσθηκε κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών σταυροφοριών.



Οι στρατός της Συρίας κατηγορεί για την καταστροφή του μνημείου τους αντάρτες και αυτοί κατηγορούν το στρατό του προέδρου Άσαντ.

Το «Κάστρο των Ιπποτών» είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο το οποίο χαρακτηρίστηκε από την UNESCO, ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το τμήμα του πύργου που καταστράφηκε έγινε στη διάρκεια αεροπορικών δραστηριοτήτων, αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι αντάρτες επιτέθηκαν και στο χωριό Kumeyriya όπου ζουν Αλεβίτες και δολοφονήθηκαν 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατιωτών και αμάχων.

ИТАР-ТАСС
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr