Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Βουλγαρία: «Δεν υπάρχει εθνικότητα ‘Μακεδόνα’»


Ιούλιος 23, 2013.

Το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο πήρε ακόμη μία απόφαση που συνιστά τη Βουλγαρία να γράψει στις  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το σύνδεσμο «OMO Ilinten», αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο αναφορά  των Σκοπίων.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτή είναι η πέμπτη απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, η οποία έχει απορριφθεί- όπως και οι  προηγούμενες - από τη Βουλγαρία, εξηγώντας ότι δεν υφίσταται καμία «μακεδονική εθνική  μειονότητα».

Ο Κίριλ Ίβανοφ από το «OMO Ilinten», δήλωσε ότι οι νοτιοσλάβοι στη «Μακεδονία του Πιρίν» ίσως προβούν σε κάποιες αναφορές, αλλά, σημείωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει  κρατική πίεση στην περιοχή του Πιρίν.

«Γιατί ένας Νοτιοσλάβος ο οποίος δηλώνεται ως «Μακεδόνας» δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη, να προσληφθεί στην αστυνομία ή να εργασθεί στο δικαστήριο. Η πίεση που υπήρχε από την πρώην Κρατική Ασφάλεια, τώρα γίνεται από τη ДАНС», δήλωσε ο Ίβανοφ.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr