Αξιωματούχοι των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών πήγαν στη Συρία


Αύγουστος 22, 2013.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, έφθασαν στη Δαμασκό συνοδευόμενοι από αιγυπτιακή στρατιωτική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με την πηγή, σκοπός της επίσκεψης είναι η αποκατάσταση της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας, στη δημιουργία μια κοινής εκμετάλλευσης των πληροφοριών και στην κοινή αντιμετώπιση της οργάνωσης της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της «Αδελφότητας» στο έδαφός τους.
Η απόφαση για την αποκατάσταση της συνεργασίας για την ασφάλεια, εγκρίθηκε παρά την αντίθεση που εξέφρασε και την πίεση που έθεσε η Σαουδική Αραβία.

Ο Στρατηγός Σίσι, επέμενε ότι πρώτιστο ενδιαφέρον του  είναι η νίκη κατά της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και την καλύτερη εμπειρία στον τομέα αυτόν την έχει βιώσει η Συρία, σημειώνει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr