Μόσχα: Ο πύραυλος με τα χημικά εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες


Αύγουστος  22, 2013.

Για τη χημική επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα


Ο πύραυλος  με το δηλητηριώδες αέριο Σαρίν, εκτοξεύθηκε από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, από τις θέσεις που κατέχουν οι αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται για παρόμοια περίπτωση με εκείνη που οι τρομοκράτες στις 19 Μαρτίου χτύπησαν στο Χάν αλ Άσαλ.

«Μοιάζει με σχέδιο για να δημιουργεί πρόσχημα ώστε να προωθήσουν  τα αιτήματά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να συμπαραταχθεί με τους αντιπάλους του  καθεστώτος και , επομένως,  να υπονομευθούν οι πιθανότητες της σύγκλησης της Διάσκεψης της Γενεύης, που έχει προγραμματισθεί για τις 28 Αυγούστου, με τη συμμετοχή  εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας και των ΗΠΑ», είπε ο Λουκάσεβιτς.

Προέτρεψε, μάλιστα, σε όσους έχουν δυνατότητα να επηρεάσουν τους ένοπλους εξτρεμιστές, ώστε να βάλουν τέλος στις προκλήσεις με τη χρήση των χημικών υλικών.
--







Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr