Συρία: Η CIA προετοιμάζει την κατάληψη της Deraa


Αύγουστος 6, 2013.

Το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars δημοσιεύει σχέδια της CIA για την κατάληψη της πόλης Deraa (Dura-Europos-Ευρωπός) στα νοτιοδυτικά της Συρίας στα σύνορα με την Ιορδανία και τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη νότια Συρία.

Σύμφωνα με ‘ενημερωμένη πηγή’ που επικαλείται το πρακτορείο, η διαχείριση των επιχειρήσεων στη Συρία ανετέθη στον ταξίαρχο John Wright, ο οποίος πολέμησε στο Αφγανιστάν, Ιράκ και Λιβύη.

Ο Ράιτ βρίσκεται τώρα στο Αμάν και συντονίζει τις δραστηριότητες των Αμερικανών και του στρατού της Σαουδικής Αραβίας. Στο Αμάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Σαουδαραβικής υπηρεσίας πληροφοριών, πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν.
Μετά τη συνάντηση, οι αντάρτες άρχισαν να παραλαμβάνουν αντιαρματικά βλήματα και Stingers.

Μια πηγή δήλωσε: «Όλα τα μέλη της ομάδας, τα οποία θα καθοδηγηθούν από τους Αμερικανούς επιλέγονται από τη νεολαία της Συρίας. Προς το παρόν από αυτούς τους αντάρτες περίπου 3.000 εκπαιδεύονται στη βάση ‘Αλ Μουκάρ’, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Αμερικανοί στοχεύουν να δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μετά την κατοχή της πόλης Ντεράα.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Μπαντάρ παρακολούθησε την παράδοση των αντιαρματικών πυραύλων που ήταν κατασκευασμένοι στη Γερμανία και ήρθαν από την Αντιόχεια της Τουρκίας. Οι πύραυλοι μοιράστηκαν σε αντάρτες στο Χαλέπι, Ιντλίμπ, Χομς και Δαμασκό, σημειώνει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr