Βουλγαρία: Τα Σκόπια δεν βιάζονται για τη σύμβαση καλής γειτονίας


Σεπτέμβριος 4, 2013.

Σόφια.

«Ακόμη δεν υπάρχει καμία κλήση από τα Σκόπια για να συνεχίσουν το έργο στο πλαίσιο της συμφωνίας για σχέσεις καλής γειτονίας, μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Κρίστιαν Βιγκένιν την Τετάρτη.


Παρά τις προσδοκίες και τις προθέσεις της σκοπιανής πλευράς, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε καμία κλήση από αυτήν. Ευελπιστούμε ότι αυτό οφείλεται περισσότερο στις καλοκαιρινές διακοπές και όχι σε κάποια απροθυμία από την πλευρά τους να συνεχίσουν το έργο αυτής της συμφωνίας», είπε ο Βιγκένιν.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, είπε ότι η σκοπιανή πλευρά έχει ενημερωθεί ότι μπορεί να υπάρχουν  «κάποιες σκιές» στην πολιτική της σημερινής βουλγαρικής κυβέρνησης προς το νοτιοσλαβικό κράτος, αλλά η συνθήκη φιλίας και καλής γειτονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Βουλγαρία να ‘ανοίξει’ την πόρτα στα Σκόπια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βουλγαρία έχει από καιρό υποστηρίξει ανεπιφύλακτα το ευρω-ατλαντικό μέλλον των Σκοπίων, εφ ‘ όσον υπογραφεί  από τα δύο μέρη η συνθήκη φιλίας και καλής γειτονίας.
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr