Τουρκία: Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη


Σεπτέμβριος 20, 2013.

Στην Άγκυρα

Η τουρκική αστυνομία δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά διαδηλωτών φοιτητών από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

 Ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο χώρο του Πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων να περάσει αυτοκινητόδρομος από τον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και κανόνια νερού και οι φοιτητές απάντησαν πετώντας πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς.

Μια άλλη ομάδα είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία στο δρόμο σε ένα εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία αναγκάστηκε να στείλει κλιμάκιο ειδικών κινητών δυνάμεων. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και για άλλη μια φορά η τουρκική πρωτεύουσα έγινε πεδίο μάχης.

Στην Κωνσταντινούπολη


Για άλλη μια φορά, οι διαδηλωτές φορώντας μάσκες οχυρώθηκαν στο ‘Σουλτάν Γκάζι’ και μπλόκαραν την κυκλοφορία στη λεωφόρο «Ισμέτ Πασά».

Οι μασκοφόροι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και μέχρι τις δέκα χθες βράδυ έκαιγαν κάδους φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα και κανόνια νερού και οι διαδηλωτές απάντησαν με κοκτέιλ μολότοφ, πέτρες και γυάλινα μπουκάλια.

Οι συγκρούσεις διήρκεσαν μέχρι τα μεσάνυχτα και στη συνέχει άρχισε το κυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών στους παράπλευρους δρόμους.
Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση αργότερα, ακούστηκαν και τρεις ριπές πυροβόλων όπλων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr