Χαλέπι: Ξέσπασαν μάχες μεταξύ ‘Αλ Κάιντα’ και ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’


Σεπτέμβριος 20, 2013.

Ομάδες που συνδέονται με την ‘Αλ Κάιντα’, την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, κατέλαβαν  την πόλη Αάζαζ, στα συρο-τουρκικά σύνορα έπειτα από άγριες συγκρούσεις με τις μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού-ΕΣΣ.


Η είδηση της κατάληψης της πόλης ήρθε μετά από μάχη που κράτησε αρκετές ώρες μεταξύ   της ομάδας  της «Βόρειας Θύελλας» του ΕΣΣ  και των Ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τους ντόπιους αμέσως μετά την κυριαρχία των ισλαμιστών φονταμενταλιστών στην Αάζαζ άρχισαν οι  συλλήψεις και οι κρατήσεις πολιτών και έβαλαν ελέγχους στους κύριους δρόμους της πόλης.

Μεταξύ των ανταρτών που σκοτώθηκαν ήταν και ο Ομάρ Ντιάμπ, γνωστός ακτιβιστής των μίντια, σημειώνει η πηγή.

Με τη πάροδο του χρόνου αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ  των ριζοσπαστών ισλαμιστών και των μετριοπαθών ανταρτών στην περιοχή της βόρειας Συρίας. Σε άλλες όμως περιοχές οι δύο αυτοί αντίπαλοι, μάχονται ενωμένοι κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τζιχαντιστές προτίθενται να αναλάβουν τον έλεγχο των κύριων σημείων των βορείων συνόρων της Συρίας, όπου είναι σημαντικοί κόμβοι εφοδιασμού τους.

Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι έκλεισαν τα συνοριακά σημεία ελέγχου με τη δικαιολογία του καλύτερου ελέγχου των συνόρων.

Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου (χθες) άρχισαν συγκρούσεις σε όλη την επαρχία του Χαλεπίου μεταξύ του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας» και του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Στόχος των αντιμαχόμενων ομάδων είναι ο έλεγχος του αεροδρομίου Μενγκφ και των χωριών Σουάν, Μαράα και Σίσακ.


Nicholas

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr