Η Βουλγαρία θα δικάσει τους υπόπτους της επίθεσης στο Μπουργκάς

(Reuters -φωτό αρχείου)

Σεπτέμβριος 12, 2013.

Οι ύποπτοι  της βομβιστικής επίθεσης του Ιουλίου του 2012 στη Βουλγαρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί και ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου θα προσαχθούν σε δίκη στις αρχές του επόμενου έτους, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας την Πέμπτη.


Ο Σωτήρ Τσατάροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κατηγορητήριο πρέπει να είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η Βουλγαρία έχει, ήδη, εντοπίσει δύο υπόπτους, τον 32χρονο, Μελίαντ Φαράχ, Αυστραλός πολίτης,  που είναι επίσης γνωστός και ως Χουσεΐν Χουσεΐν και τον 25χρονο Χασάν αλ  Χάι, πολίτης του Καναδά με καταγωγή από το Λίβανο.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος πέθανε επί τόπου στην βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, δεν έχουν εντοπιστεί τα στοιχεία του.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη στη Βουλγαρία και ο Τσατσάροφ δήλωσε ότι η δίκη θα περατωθεί με απόφαση, ανεξάρτητα από το εάν οι ύποπτοι παραδοθούν στη Βουλγαρία ή όχι.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr