Στο «ρωσικό μέτωπο» ο Ομπάμα απαντά με γυναίκα


Σεπτέμβριος 14, 2013.

Η πρώην γραμματέας Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, διορίστηκε Βοηθός  Αρχηγού στο πολιτικό γραφείο για την Ευρώπη και την Ευρασία. Από τώρα και στο εξής, θα επιβλέπει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.


Η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε  από τη Γερουσία των ΗΠΑ, ως Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

Μιλώντας νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Γερουσίας σχετικά με την έγκρισή της υποψηφιότητάς της, η Nuland τόνισε  την επιθυμία της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «να μεταφέρει τη συνεργασία με τη Μόσχα σε ένα νέο επίπεδο».

«Όταν μας δίνεται η δυνατότητα πρέπει να εργαζόμαστε αποτελεσματικά με τη Ρωσία για τα παγκόσμια ζητήματα», είπε η 52χρονη διπλωμάτης.

Η Victoria Nuland είχε εργασθεί στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για τον αφοπλισμό,  και είχε επαφές επί πολλά χρόνια με την Κίνα και τη Μογγολία.

Για την περίοδο 2005-2008, η Νούλαντ ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, με το βαθμό του πρέσβη και από το Μάιο του 2011- με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον- ήταν η επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στόχος αποτελεί η πιο στενή παρακολούθηση των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία επάνω σε μια νέα πλατφόρμα πολιτικού διαλόγου.

--





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr