Σκόπια: «Η κομματική ισχύς δημιουργεί φόβο στον πληθυσμό»




Σεπτέμβριος 14, 2013.

«Το σκοπιανό κράτος έχει τεράστια προβλήματα. Υπάρχει ένα κλίμα βαθιάς δυσπιστίας, μεταξύ όλων των κομμάτων και μεταξύ των κύριων εθνοτικών κοινοτήτων.


Στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του έτους, υπήρξαν αρκετά βίαια επεισόδια. Ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων- εφ’ όσον υπάρχει- γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός», αναλύει  πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε σε άρθρο του «Σκόπια, μια χώρα σε κρίση», το οποίο δημοσιεύεται από το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνει  η αλβανική ‘Νόβα’.

«Αυτές οι εντάσεις αυξάνουν το κλίμα φόβου στο γενικό πληθυσμό  που επιτείνεται με τον ασφυκτικό μηχανισμό ελέγχου που έχει δημιουργήσει το κύριο κόμμα της κυβέρνησης, το οποίο κυβερνά από τον Ιούλιο του 2006.

» Αυτός ο ασφυκτικός έλεγχος δεν περιλαμβάνει τους βασικούς κρατικούς φορείς, όπως το δικαστικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση, αλλά επεκτείνεται σε έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας και πάνω από όλα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

»Επικρίσεις προς την κυβέρνηση δεν γίνονται ανεκτές. Εκείνοι που τολμούν να μιλήσουν, στιγματίζονται ως «μη πατριώτες» και «εχθροί του κράτους», αναλύει ο πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--






Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr