Σκόπια: Περιοδεία Αχμέτι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για απεμπλοκή της χώρας


Σεπτέμβριος 29, 2013.

Σκόπια.

Ο ηγέτης του DUI, συνοδευόμενος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Χάγη, σε μια προσπάθεια για απεμπλοκή της χώρας και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, μετά από μια σύντομη παύση, συνεχίζει την περιοδεία  των ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Στις επόμενες δέκα ημέρες, ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Αρτάν Γκρούμπι και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φατμίρ Μπεσίμι, θα επισκεφθούν τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Χάγη.

Ο Γκρούμπι σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, σύνδεσε την περιοδεία του Αχμέτι με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σκόπια, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 16 Οκτωβρίου και θα παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο.

«Ο Αχμέτι θα συνεχίσει  τις συνδυασμένες εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», δήλωσε ο Γκρούμπι.

Στις Βρυξέλλες, ο Αχμέτι θα συναντηθεί με τον Επίτροπο της Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φούλε, με τον διευθυντή για την Ευρώπη και την Ασία, Luis Felipe Fernández de la Peña, έναν πολιτικό σύμβουλο του Van Rompuy και τους ευρωβουλευτές Έντουαρτ Κουκάν και Ρίτσαρντ Χόβιτ.

Ο ηγέτης του DUI θα συνεχίσει στο Παρίσι, θα επισκεφθεί την προεδρική κατοικία, όπου θα συναντηθεί με το σύμβουλο για την ΕΕ και τα Βαλκάνια, Fabienne Penov, στον οποίο θα απευθύνει έκκληση για πιο ενεργή εμπλοκή της Γαλλίας στη διαφορά Σκοπίων-Ελλάδας.

Στη Χάγη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας και στη συνέχεια θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπάου. Επίσης θα συναντηθεί με τον νεοδιορισθέντα γενικό διευθυντή της Διεύρυνσης, Christian Danielsson.

Η εφημερίδα των Σκοπίων Ούτρινσκι θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Ο ηγέτης του DUI, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, μέχρι στιγμής δεν σχολίασε τα λόγια του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, που είπε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να μετονομαστεί», παρά την επιβολή  των  μέτρων αποκλεισμού στη χώρα.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr