Τουρκική βιομηχανική ζώνη στην Αιθιοπία


Σεπτέμβριος 4, 2013.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια βιομηχανική ζώνη στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, ως μέρος της αφρικανικής πολιτικής της, η οποία ξεκίνησε το 2005, καθώς έχει παρουσιαστεί μια  σημαντική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις της που δραστηριοποιούνται εκεί τα τελευταία χρόνια.


Ο Τούρκος υπουργός  Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνάντηση που έγινε για την Αφρικανική Στρατηγική στην Άγκυρα, τη Δευτέρα, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας πρότεινε την εκχώρηση ορισμένων εκτάσεων για τη δημιουργία μιας τουρκικής βιομηχανικής ζώνης στην Αντίς Αμπέμπα και ότι η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στα αποτελέσματα της δημόσιας διπλωματίας της τουρκικής κυβέρνησης στην Αφρική.

«Το ποσοστό της τουρκικής βοήθειας προς την αφρικανική ήπειρο, ιδίως στη Σομαλία, ανήλθε στα 750 εκατομμύρια δολάρια», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν  από πολλές ευκαιρίες σε τομείς όπως είναι  οι κατασκευές και το εμπόριο και τόνισε ότι στον τομέα των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Αφρικανική Ένωση, η χώρα κατατάσσεται μία από τους πιο δραστήριους διεθνείς οργανισμούς στον κόσμο.

Οι τουρκικές αερογραμμές (THY) έχουν πτήσεις προς 35 προορισμούς στην Αφρική με στόχο για τη βελτίωση των δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και των αφρικανικών χωρών, ως μέρος της αφρικανικής πολιτικής.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr