Οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν και με «μικρότερα ζητήματα», όπως το Σκοπιανό


Σεπτέμβριος 21, 2013.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν, επίσης, με θέματα όπως είναι η διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, δήλωσε ο Ντίν Πίτμαν, βοηθός γραμματέας του  κράτους, στην ενημέρωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.


Ο Πίτμαν απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να ασχοληθεί ακόμη και με μικρότερα θέματα, εκτός από τα παγκόσμια προβλήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία ή την Αραβική Άνοιξη.

Από την πλευρά των Σκοπίων στη Νέα Υόρκη έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο πρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκολα Γκρούεφσκι με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι επικεφαλής ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μερικές ελληνικές διπλωματικές πηγές, ανέφεραν ότι είναι πιθανόν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να έρθει στη Νέα Υόρκη, αν και πέρασε μόλις ένας μήνας μετά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ο Σαμαράς ενδέχεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον υπό το πρόσχημα του ανοίγματος της έκθεσης της Βυζαντινής Τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη, στις 6 Οκτωβρίου, καθώς θα συναντηθεί και με βουλευτές, οι οποίοι απουσίαζαν από την Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψη του τον Αύγουστο. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλές αν, πραγματικά, θα μεταβεί στην Αμερική, διευκρινίζει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr