Συρία: Μάχες μεταξύ των ανταρτών- 44 νεκροί


Οκτώβριος 12, 2013.

Δαμασκός.

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών Τζιχάντ και των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού των ανταρτών, σήμερα στο Χαλέπι.


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία, στην τριήμερη μάχη που ξεκίνησε την Πέμπτη, δυνάμεις του συνδέονται με την Αλ Κάιντα και η ομάδα «Ισλαμικό Εμιράτο Ιράκ και Λεβάντε» καθώς και ενός τάγματος που συνδέεται με τον αραβικό σύνδεσμο, συγκρούστηκαν με τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περί τους 50 αντάρτες εκατέρωθεν.

Το παράδοξο είναι ότι όλες αυτές οι δυνάμεις που συγκρούονται μεταξύ τους, μάχονται στην ουσία κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Εκπρόσωπος από το Παρατηρητήριο δήλωσε ότι  «τουλάχιστον 30 στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και 14 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που γίνονται νυχθημερόν στην περιοχή του Χαλεπίου».


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr