Ισραήλ: Στρατιωτικές ασκήσεις στα Υψώματα του Γκολάν


Οκτώβριος 12, 2013.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, άρχισαν στρατιωτικές ασκήσεις στα Υψώματα του Γκολάν, μια περιοχή που συνορεύει με τη Συρία, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.


Η περιοχή του Γκολάν έχει μετατραπεί σε μια ζώνη αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και το Ισραήλ διακατέχεται από το φόβο μεταφοράς της σύγκρουσης στο έδαφος του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Κούρσορ’ έφεδροι έλαβαν  μέρος στην άσκηση με ελιγμούς τεθωρακισμένων και την κατάληψη ενός φυλακίου, το οποίο –υποτίθεται- ότι έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών.

Η άσκηση έγινε με επιτυχία στα υψώματα του Γκολάν, σύμφωνα με τον διοικητής της ταξιαρχίας, συνταγματάρχη Γεχούντα Φούχς.

Στην άσκηση συμμετείχε, επίσης, και η πολεμική αεροπορία καθώς και ειδικές μονάδες που ασχολούνται με την εκπαίδευση σκύλων, οι οποίοι –σκύλοι- λαμβάνουν μέρος στις εχθροπραξίες, γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr