Ερντογάν: Η Τουρκία θα ξαναγίνει παγκόσμια δύναμη




Οκτώβριος 16, 2013.

Η Τουρκία θα γίνει πάλι μια ισχυρή δύναμη στον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του , σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι στη χώρα αυτή τη στιγμή γίνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Σημείωσε επίσης ότι η δέσμη μέτρων για τον εκδημοκρατισμό αποτελεί ένα άλλο βήμα προς την ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με το νέο πακέτο μέτρων για τον εκδημοκρατισμό  του πολιτικού συστήματος, όλα τα κόμματα στην Τουρκία, θα προχωρήσουν σε ένα σύστημα δύο προέδρων, η ηγεσία του κόμματος θα ασκείται από δύο προέδρους.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τα κόμματα δεν θα απευθύνονται μόνο στα τουρκικά, αλλά και άλλες γλώσσες που ομιλούνται στη χώρα.

Επίσης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα, η ποινή φυλάκισης για εγκλήματα που απορρέουν από ρατσιστικό μίσος, θα αυξηθεί κατά τρία έτη, το οποίο προβλέπεται στο πακέτο των μέτρων.

Το πακέτο προβλέπει επίσης τον εκδημοκρατισμό στην κοινωνία με την κατάργηση της απαγόρευσης της μαντίλας στις δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις.

Το πακέτο εκδημοκρατισμού έγινε αντιληπτό με διπλή υπόσταση από την τουρκική αντιπολίτευση. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε ότι το πακέτο των μέτρων δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα του τουρκικού λαού, είναι επιβλαβές για τα συμφέροντά τους και βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του κράτους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr