Συρία: Ο στρατός ανακατέλαβε πόλη από τους αντάρτες κοντά στη Δαμασκό


Οκτώβριος 16, 2013.

Τα συριακά στρατεύματα ανακατέλαβαν την στρατηγική πόλη Bweida, νότια της Δαμασκού από τις δυνάμεις των ανταρτών, την Τετάρτη, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ομάδας ακτιβιστών.


Συγκεκριμένα το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι ο στρατός υποστηρίχτηκε από  σιιτική πολιτοφυλακή από το Ιράκ και το Λίβανο στην επίθεση κατά της πόλης, η οποία βρίσκεται, όχι μακριά από το ιερό  Sayyida Zeinab, σεβαστό από τους σιίτες σε όλον τον κόσμο.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο στρατός «αποκατάστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή Bweida της  επαρχίας Δαμασκού, μετά  την ήττα των τρομοκρατών και την καταστροφή του εγκληματικού εξοπλισμού τους.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα είχαν στηριχθεί από τη Χεζμπολάχ τους μαχητές, καθώς και εθελοντές από την  ταξιαρχία Αμπντούλ  Φάντλ αλ Αμπάς που περιλαμβάνεται από Ιρακινούς, σύμφωνα με τη λιβανική ‘Σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr