Σκόπια: Παιχνίδι σε υπολογιστή- ‘Οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου’


Πλύση εγκεφάλου στα παιδιά του νοτιοσλαβικού κράτους,  για τον ... ένδοξο ...πρόγονό τους!...

Οκτώβριος 16, 2013.

Με το σύνθημα ‘Κοίτα μακριά’ από τις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στα Σκόπια η δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ της δημιουργικής βιομηχανίας «Σκόπια Δημιουργική» που άρχισε με την παρουσίαση του σκοπιανού παιχνιδιού στον υπολογιστή «Κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου».


Γραφίστας και εμψυχωτής του προγράμματος είναι η Έλενα Πόποβα,  η προγραμματίστρια Σάντρα Νικόλοφσκα και η μουσική είναι της Ντούνια Ιβάνοβα.

Το παιχνίδι είναι σε έκδοση flash και περιέχει 40 διαφορετικά επίπεδα και πριν την είσοδο σε κάθε επίπεδο περιέχεται ένα κείμενο για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (για τους μικρούς μας φίλους).

«Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα  και είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό είδος κοινού», δήλωσε η Σάντρα Νικόφσκα.

Η ιδέα για παιχνίδι «Κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου» όπως ανακοίνωσε η «Σκόπια δημιουργική» είναι βασισμένο στα επιτραπέζια παιχνίδια όπως το ‘Monopoly’ ή ‘Ρίζικ’ σε android έκδοση και σε άλλες κονσόλες, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr