Σλοβενία: Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης




Οκτώβριος 1, 2013.

Σόφια.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Άγγελ Ναϊντένοφ θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση των υπουργών  άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 3 Οκτωβρίου στο Μπάρντο της Σλοβενίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Άμυνας.


Στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις προτεραιότητες για συνεργασία στο πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και στη μελλοντική ανάπτυξη της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη» (SEEBRIG) για τη βελτίωση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Περιφερειακής Συνέλευσης των Υπουργών Άμυνας.

Εντός τεσσάρων συνεχόμενων ημερών από την 30η Σεπτεμβίου έως την 3η Οκτωβρίου πραγματοποιούνται συνεδριάσεις των διευθυντών της Πολιτικής Άμυνας των Δυτικών Βαλκανίων, της Χάρτας ΗΠΑ-Αδριατικής (Α5) και η διαδικασία της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM).

Αυτή είναι η πρώτη κοινή συνεδρίαση των τριών περιφερειακών πρωτοβουλιών σε επίπεδο υπουργών άμυνας, προκειμένου να συζητήσουν την ευρύτερη ανάπτυξη, σε νέα μορφή,  της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις με το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr