Διώρυγα του Σουέζ: Στρατιωτική Ζώνη ασφαλείας για την προστασία της από τους τρομοκράτες


Οκτώβριος 1, 2013.

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις πήραν μια νέα δέσμη μέτρων που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή, Οσάμα Ασκάρ,  της ταξιαρχίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του καναλιού.


Ο Ασκάρ είπε ότι δημιουργείται ένας φράχτης ασφαλείας δίπλα στο ρεύμα του καναλιού, σε ένα συγκεκριμένο βάθος που θα απαλλάσσει την προσέγγιση των πολιτών και των αυτοκινήτων.

Συγχρόνως ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν  και τον έλεγχο  της ανατολικής περιοχής του καναλιού σε μια απόσταση 3 ως 4 χιλιομέτρων όπου δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση ατόμων.

Ο διοικητής στα πλαίσια της νέας ενισχυμένης προστασίας του Καναλιού θα εγκαταστήσει τοιχία και παρατηρητήρια κατά μήκος του της διώρυγας και θα επιτύχει τον υψηλότερο βαθμό επιτήρησης για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα.

Σημειώνεται ότι σήμερα καταγράφηκε ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Σινά, όπου σε λεωφορείο του στρατού ρίχτηκαν  εκρηκτικά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  τρεις Αιγύπτιοι στρατιωτικοί, γράφει το αραβικό Sky news.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr