Αίγυπτος: Ο Σίσι ζήτησε να επιταχυνθεί η πολιτική διαδικασία


Οκτώβριος 1, 2013.

Σε ομιλία σε στρατιωτική σχολή, ενώπιον των σπουδαστών,  ο υπουργός Άμυνας και Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Αμπντάλ Φατάχ αλ Σίσι, προέβη σε έκκληση «για την επίσπευση της ολοκλήρωσης της μεταβατικής φάσης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί για τον οδικό χάρτη, ώστε να επιστρέψει η χώρα στη πολιτική σταθερότητα, στην εργασία και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου».


 Ο Σίσι, ωστόσο, προειδοποίησε την Τρίτη, ότι δεν θα επιτραπεί η πολιτική διαμάχη που προκαλεί θρησκευτικές έριδες και συγκρούσεις, όπως ήταν αυτή (του πρώην προέδρου) που απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού.

Στην ομιλία του ο Σίσι που έγινε με την ευκαιρία της επετείου  του πολέμου του Οκτωβρίου του 1973, επέστησε την προσοχή των ενόπλων δυνάμεων ‘στις παραποιήσεις των λόγων και στην παραπληροφόρηση, που έχουν στόχο την ανάμειξη της θρησκείας με την πολιτική» πρόσθεσε ότι υπογείως προσπαθούν να διαβάλλουν το στρατό.

Αξιοσημείωτο είναι, γράφει το αραβικό Sky news, ότι ο στρατός επανειλημμένα έχει δεσμευθεί να οδηγήσει τη χώρα  υπό την αιγίδα πολιτικού οδικού χάρτη σε νέες δίκαιες εκλογές.

 Οι δεσμεύσεις αυτές έγιναν από τον Σίσι ενώπιον του λαού που διαμαρτύρονταν και ζητούσαν την αποπομπή του προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr