« Αξιοπρεπής η στάση της αλβανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα»


Οκτώβριος 14, 2013.

Τίρανα.

Το Κόμμα της Λαϊκής Συμμαχίας,( Aleanca Popullore  parti)  το οποίο αποτελεί μέρος του συνασπισμού που κέρδισε τις εκλογές της 23ης Ιουνίου 2013, χαρακτήρισε ως αξιοπρεπή τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ‘τσαμουριωτών’.


«Οι Αλβανοί έχουν παρατηρήσει σήμερα, την αξιοπρεπή στάση της κυβέρνησης. 

Οι Αλβανοί πολίτες αξίζουν την καλύτερη γειτνίαση σήμερα και την αμοιβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της Λαϊκής Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, συμπίπτει με την 100η επέτειο από τη δίωξη των συμπολιτών μας, η οποία κορυφώθηκε με τις σφαγές του 1944, εναντίον των ανυπεράσπιστων ανθρώπων των τσαμουριωτών Αλβανών, τότε υπήκοοι της Ελλάδας, σημειώνει η Λαϊκή Συμμαχία και θα προσθέσει ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν κομίζει στη διπλωματική βαλίτσα του ‘συγνώμη’ για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε εις βάρος τους», γράφει χαρακτηριστικά η αλβανική εφημερίδα ΄Σέκουλι’.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr