Αίγυπτος: «Δεν θα καθορίσει η Αμερική ποιος θα είναι ο πρόεδρος της χώρας»


Οκτώβριος 14, 2013.

Δημοσίευμα της Δευτέρας στην ισπανική εφημερίδα « Ελ Μούντο» που αναφέρεται σε άρνηση της Αμερικής να οριστεί ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, ως πρόεδρος της χώρας, άναψε τις συζητήσεις στις αιγυπτιακές ιστοσελίδες.


Ο εκπρόσωπος της ‘Εξέγερσης’, Χασάν Σαχέεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι από τις ‘αιγυπτιακές υποθέσεις’ αφού μέχρι στιγμής  κατέστη ανύπαρκτη η επιρροή τους στη βούληση των Αιγυπτίων.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι η Αμερική δεν θα σταματήσει μόνο στην αναστολή της βοήθειας της, αλλά θα αρνηθεί να αναγνωρίσει  τον στρατηγό Σίσι ως προέδρο της Αιγύπτου, έστω και αν εκλεγεί μέσα από ένα δίκαιο δημοκρατικό σύστημα προεδρικών εκλογών.

Ο Σαχέεν επισημαίνει ότι η Αμερική απορρίπτει κάθε πρόσωπο που επιθυμεί να εφαρμόσει πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας στη χώρα και ειδικά σε αυτόν που στις 30 Ιουνίου έβγαλε την Αίγυπτο από την αμερικανική κηδεμονία, σημειώνει η «7 Γιουμ».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr